25 de femei din Bucuresti au primit calificarea pentru “Ingrijitoare Batrani la Domiciliu”

21 octombrie 2014, Bucuresti Fundaţia Crucea Alb – Galbenă din Romania, furnizor autorizat de formare profesională, a desfasurat in data de 08 octombrie 2014, examenul de absolvire al cursului de calificare pentru “Ingrijitoare Batrani la Domiciliu”, cod COR 5133.1.2. Cursurile au fost desfasurate în intervalul 14 iulie – 6 octombrie 2014, cu un total de 360 ore din care 120 ore pentru pregătire teoretică si 240 ore pentru pregătire practică.

25 de femei au participat la cursul de certificare in urma caruia au obtinut competentele specifice in: comunicarea la locul de muncă, aplicarea normelor de protecţia muncii, prevenirea şi stingerea incendiilor, asigurarea condiţiilor igienico-sanitare, asigurarea perfecţionării profesionale, completarea fişei de îngrijiri a persoanei asistate, gestionarea resurselor alocate, planificarea activităţii zilnice, acordarea îngrijirilor igienice pentru persoana asistată, acordarea primului ajutor persoanei asistate, asigurarea confortului bătrânului asistat, asistarea alimentaţiei şi administrarea alimentelor, mobilizarea şi transportul bătrânului asistat, mobilizarea şi transportul persoanelor asistate imobilizate, respectarea şi aplicarea prescripţiilor medicale, precum si supravegherea stării de sănătate a persoanei asistate.

In urma evaluarii chestionarelor, s-au observat urmatoarele

1. La intrebarea Ce anume v-a determinat sa va inscrieti la acest curs?

  • Pentru 56% dintre femei acumularea de noi informatii a fost stimulentul pentru inscrierea la acest curs.

  • Urmatorul procent, de 30% a revenit celor care isi doresc sa ajute si sa ingrijeasca persoanele varstnice.

  • Un procent de 8% a revenit celor care au ales sa urmeze cursul pentru calificarea in domeniul ingrijirilor la domiciliu.

  • Doar 6% dintre femei au adus argumentul nevoii de cunoastere si dezvoltare personala.

2 . La intrebarea In ce masura v-a fost util acest curs?
60% dintre femei au ales varianta D, adica “foarte mult”, in timp ce 40% dintre femei au ales varianta C, adica raspunsul “mult”.


3. La intrebarea In ce a constat utilitatea acestui curs pentru dvs?

64% dintre femei au adus argumentul imbogatirii cunostintelor, in timp ce 36% au adus argumentul posibilitatii unui nou loc de munca.
Cursul de “Ingrijitoare Batrani la Domiciliu” este derulat in cadrul in cadrul Programului EVA – Competente si abilitati pentru initiative antreprenoriale de succes ale femeilor”.

Programul este realizat in cadrul proiectului ” EVA – Evolutie Valoare Antreprenoriat pentru femei pe piata muncii”, proiect co-finantat de Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeste in oameni, Axa prioritara 6 “Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de interventie DMI 6.3 ”Promovarea egalitatii de sanse pe piata muncii”.

Proiectul este implementat de catre Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 in parteneriat cu Asociatia Four Change, SC Centrul de Consultanta si Studii Europene SRL, Fundatia Crucea Alb Galbena, SC Green Team Actual SRL si Fundatia de Sprijin Comunitar Bacau.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *[responsive-menu RM="inner-page-menu"]
907
Contact

Adresa: Str. Cernisoara
nr.38-40, sector 6, Bucuresti, cod: 061019

Detalii contact:
Tel: 021 745 72 37
Fax: 021 745 62 29
Email: office@evanetwork.ro
Toate drepturile sunt rezervate 2015
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe operationale cofinantate de Uniunea Europeana va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. „Investeste in oameni!”