94 de femei din comunitatile rurale sarace din Judetul Bacau au participat la cursurile de ingrijitor la domiciliu si baby-sitter

26 Ianuarie 2015

Pana in luna ianuarie 2015, in judetul Bacau s-au finalizat 4 cursuri de calificare, doua de ingrijitor la domiciliu si doua de baby-sitter. Cursurile au fost absolvite de un numar de 94 de femei din judetul Bacau, cele mai multe din comunitati rurale sarace.

”Ma bucur foarte mult ca am reusit sa urmez acest curs”, ne-a spus Anisoara B. din Stanisesti. ”Deoarece nu am prea multa scoala nu am reusit pana acum sa-mi gasesc un loc de munca stabil. Sper ca acum, avand si calificare, sa-mi gasesc mai usor de munca si sa-mi pot intretine copiii, mai ales ca e si o meserie care imi place si care cred ca mi se potriveste. Am mari sperante ca acest proiect imi va schimba viata in bine. Oricum e o mare realizare ca am putut urma gratuit acest curs de calificare si ca voi primi si o suma de bani la absolvirea lui.”

In acest moment sunt in plina desfasurare 4 cursuri de calificare, doua de ingrijitor la domiciliu, unul de lucrator social (nivel II de calificare) si unul de baby-sitter la care participa alte 112 femei. Trei dintre aceste cursuri se vor finaliza la sfarsitul lunii ianuarie, iar cel de lucrator social se va finaliza in luna martie.

In continuare sunt asteptate in vederea recrutarii femei din judetul Bacau pentru alte doua cursuri de calificare:

Un curs de calificare in meseria de lucrator social, nivel II, de 720 ore, adresat femeilor care au un nivel de scolarizare de minim 10 clase. Perioada de demarare a cursurilor este inceputul lunii aprilie.

Un curs de calificare in meseria de baby-sitter, nivel I, de 360 de ore, adresat femeilor care au un nivel de scolarizare de minim 8 clase. Perioada de demarare a cursurilor este inceputul lunii februarie.

Cursurile se deruleaza in cadrul proiectului „EVA – Evolutie Valoare Antreprenoriat pentru femei pe piata muncii” Contract POSDRU/144/6.3/S/125842 in care, unul dintre obiectivele proiectului este acela de a dezvolta un model unitar, integrat, functional si sustenabil pentru a facilita accesul a 900 de femei pe piata muncii si in mediul de afaceri la nivelul comunitatilor din 3 regiuni, asigurand promovarea egalitatii de gen si respect potențialul profesional și social.

Pentru mai multe informatii persoanele interesate ne pot contacta la nr. 0728.028.082, persoana de contact Ionut Chirita, Coordonator regional comunicare si relatii publice.

macheta-presa-4_Bacau

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *[responsive-menu RM="inner-page-menu"]
1096
Contact

Adresa: Str. Cernisoara
nr.38-40, sector 6, Bucuresti, cod: 061019

Detalii contact:
Tel: 021 745 72 37
Fax: 021 745 62 29
Email: office@evanetwork.ro
Toate drepturile sunt rezervate 2015
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe operationale cofinantate de Uniunea Europeana va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. „Investeste in oameni!”