Albinele doamnei Mariana Bertea

Dacă albinele ar disparea nu ne-ar mai rămane decat 4 ani de trăit. Daca nu mai sunt albine nu mai este polenizare, nu mai sunt plante, nu mai sunt animale, nu mai sunt oameni.“(Albert Einstein)
Doamna Mariana Bertea este din Bacau si este una din castigatoarele premiului de 12.000 lei, premiu ce a fost acordat in cadrul proiectului „EVA – Evolutie Valoare Antreprenoriat pentru femei pe piata muncii”.  

La aproape un an de la finalizarea proiectului, doamna Bertea se poate lauda cu aproximativ 100 de stupi, si nu vrea sa se opreasca aici, scopul ei este sa ajunga la 200 de stupi pentru ca, dupa spusele ei „atat pot eu si sotul sa ingrijim”.  

Cu toate ca este greu pentru un apicultor mic, asa cum este doamna Bertea sa comercializeze mierea albinelor si sa lupte cot la cot cu producatorii mari care acapareaza piata, nu i-a venit niciodata ideea sa renunte: „ Nu renunt! Cum sa renunt?! Albinele sunt sursa noastra de venit! E greu sa vindem mierea… dar mai mergem prin targ si o vindem la borcan.. o mai vindem prin sat, la cunostinte..”  

Ca si orice apicultor de la sat, doamna Bertea se confrunta cu lipsa finantarilor, a subventiilor pentru apicultura: „Este foarte greu.. As vrea sa pot realiza cu ajutorul cuiva un logo, sa gasesc niste borcane mai deosebite, care sa atraga cumparatorul, sa-mi recunoasca mierea de departe..Dar momentan, nu am bani sa platesc… mai asteptam…”  

Muzica face si ea parte din programul zilnic al Doamnei Bertea si al albinelor acesteia. In fiecare zi de primavara, vara si toamna, langa stupii de albine, se aude muzica: „Am citit pe undeva ca le place muzica…Imi place sa am grija de ele (albine) si incerc sa le ofer toata atentia de care au nevoie.”

Mierea este principalul produs al apiculturii. Este importanta datorita insusirilor nutritive si efectelor terapeutice. Mierea de albine este unul dintre cele mai complexe produse, aliment puternic energetic. Mierea este un produs în întregime natural care nu conţine nici aditivi, nici substanţe conservante, fiind cel mai digestibil produs. Are calități antibacteriene, conține vitamine și enzime si nu conține colesterol.

Daca doriti sa achizitionati miere naturala si aromata de la doamna Mariana Bertea, va rog sa o contactati la nr. 0765.195.780


Comments are closed.[responsive-menu RM="inner-page-menu"]
673
Contact

Adresa: Str. Cernisoara
nr.38-40, sector 6, Bucuresti, cod: 061019

Detalii contact:
Tel: 021 745 72 37
Fax: 021 745 62 29
Email: office@evanetwork.ro
Toate drepturile sunt rezervate 2015
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe operationale cofinantate de Uniunea Europeana va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. „Investeste in oameni!”