Comunicat de presa

5 Iunie 2014, Bucuresti
– 900 de femei in 3 regiuni vor primi instruire pentru un acces mai usor la piata muncii
– 800 femei vor beneficia de calificare/recalificare pentru a fi competitive pe piata muncii
– 100 femei vor contribui dezvoltarea comunitatii si la crearea de noi locuri de munca prin dezvoltarea de initiative antreprenoriale
– 100 de reprezentanti ai ONG-urilor si autoritatilor publice vor fi implicati in campania de promovare a egalitatii de sanse.


Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 in parteneriat cu Asociatia Four Change, SC Centrul de Consultanta si Studii Europene SRL, Fundatia Crucea Alb Galbena, SC Green Team Actual SRL si Fundatia de Sprijin Comunitar Bacau anunta lansarea lansarea proiectului EVA – Evolutie Valoare Antreprenoriat pentru femei pe piata muncii.

Incepand cu luna Mai 2014 timp de 16 luni proiectul va facilta accesul la instruire si consultanta de specialitate pentru 900 de femei care vor deveni competitive pe piata locurilor de munca, avand sanse sporite de a accesa un loc de munca mai bine remunerat sau de a avansa in cariera.

Vor beneficia de proiect femeile din judetele Bucuresti Ilfov Bacau Galati care sunt interesate de dezvoltarea carierei, reconversie profesionala sau care isi exprima intentia de a initia activitati independente/afaceri. Va fi acordata prioritate femeilor provenind din grupuri vulnerabile, dubla discriminare fiind o problema grava cu care se confrunta mare parte dintre femeile apartinand acestor grupuri.

Beneficiarele proiectului vor dobandi atat cunostinte teoretice, cat si competente practice – peste 70% din tehnicile folosite la cursuri fiind exercitii si aplicatii practice, si vor beneficia de consultanta in vederea initierii unei activitati independente/afaceri.


Activitatile vizate de proiect vor include:
– Furnizarea de cursuri de calificare in ocupatiile de frizer, manichiurist, pedichiurist, lucrator social, ingrijitor batrani la domiciliu,florar decorator, manichiura – pedichiura, frizerie si babysitter
– Conferinte regionale de informare menite a promova modele si povesti de succes ale femeilor aflate in functii de conducere, exemple de bune practici privind egalitatea de gen si de sanse, modele internationale privind aceasta problematica si modalitati inovative de adresare, potentiale surse de finantare pentru cele care doresc sa initieze/dezvolte afaceri
– Oferirea de consultanta pentru elaborarea si implementarea planurilor de afaceri si pentru demararea activitatilor independente/afacerilor.
Premierea celor mai bune 5 planuri de afaceri si acordarea unui premiu de 10.000.lei (inclusiv impozitul de 16%) unui numar de 5 beneficiare.


Proiectul EVA – Evolutie Valoare Antreprenoriat pentru femei pe piata muncii este co-finantat de Fondul Social European prin Programul
Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeste in oameni, Axa prioritara 6 Promovarea incluziunii sociale,
Domeniul major de interventie DMI 6.3 Promovarea egalitatii de sanse pe piata muncii , are o durata de 16 luni, valoarea total eligibila a proiectului:
8.596.340.68 RON, din care valoarea eligibila a finantarii nerambursabile este de 8.333.292.66 RON.


Proiectul este implementat de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Secor 6 in parteneriat cu Asociatia Four Change,
SC Centrul de Consultanta si Studii Europene SRL, Fundatia de Sprijin Comunitar Bacau, Fundatia Crucea Alb Galbena, SC Green Team Actual SRL.
Pentru orice informatii legate de proiect, ne puteti contacta la e-mail office@4change.ro sau telefon 0746.607.031 persoana de contact Aurelia Grigore, Coordonator Comunicare si Relatii Publice.

Nota pentru redactori:
Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 este institutia publica, aflata in subordinea Consiliului Local Sector 6, infiintata la data de 01.03.2005 prin comasarea serviciului public pentru protectia copilului si a serviciului public de asistenta sociala ce functionau la nivelul sectorului 6 al municipiului Bucuresti, conform prevederilor Hotararii de Guvern nr. 1434/2004.

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 realizeaza la nivelul sectorului 6 masurile de asistenta sociala in domeniul protectiei copilului, familiei, persoanelor singure, persoanelor varstnice, persoanelor cu handicap, precum si a oricaror persoane aflate in nevoie.

Institutia are rolul de a asigura, la nivelul sectorului 6, aplicarea politicilor si strategiilor guvernamentale de asistenta sociala in vederea prevenirii si combaterii marginalizarii sociale si a saraciei.


Comments are closed.[responsive-menu RM="inner-page-menu"]
4186
Contact

Adresa: Str. Cernisoara
nr.38-40, sector 6, Bucuresti, cod: 061019

Detalii contact:
Tel: 021 745 72 37
Fax: 021 745 62 29
Email: office@evanetwork.ro
Toate drepturile sunt rezervate 2015
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe operationale cofinantate de Uniunea Europeana va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. „Investeste in oameni!”