Despre proiect

PREZENTAREA PROIECTULUI
„EVA – Evolutie Valoare Antreprenoriat pentru femei pe piata muncii”, ID 125842 Obiectiv general este dezvoltarea unui model unitar, integrat, functional si sustenabil pentru a facilita accesul a 900 de femei pe piata muncii si in mediul de afaceri la nivelul comunitatilor din 3 regiuni (Sud-Est, Nord – Est si Bucuresti – Ilfov), asigurand promovarea egalitatii de gen si respect.GRUPUL TINTA este format din:
- 900 femei
- 40 persoane angajate a autorităţilor publice centrale şi locale
- 60 persoane angajate a organizaţiilor societăţii civile
- 6 conferinte regionale de informare, cate 2 in fiecare regiune de dezvoltare (informare cu privire la situatia din fiecare regiune in ceea ce priveste participarea femeilor pe piata muncii, cariera si veniturile acestora, povestile de succes ale femeilor aflate in functii de conducere, exemple de bune practici privind egalitatea de gen si de sanse, modele straine privind aceasta problematica si modalitati inovative de adresare, potentiale surse de finantare pentru cele care doresc sa initieze/dezvolte afaceri.
- 4 seminarii pentru 100 de reprezentanti ai ONG si APL priving egalitatea de sanse si de gen pe piata muncii si rolul societatii civile si autoritatilor in promovarea si implementarea principiului egalitatii de sanse.
- 30 de intalniri in comunitati cu femei (aprox. 1200) in vederea informarii cu privire la oportunitatile de calificare pe care le au prin proiect si la sansele pentru participarea activa pe piata muncii a femeilor.
– Regiunea Sud-Est – 250 femei – ocupatiile de frizer, manichiurist, pedichiurist si babysitter
– Regiunea Nord-Est – 250 femei – lucrator social, ingrijitor batrani la domiciliu
– Bucuresti-Ilfov – 300 femei – ingrijitor batrani la domiciliu, florar-decorator, manichiura – pedichiura, frizerie
Organizarea si desfasurarea competitiei cu premii in cadrul careia se pot inscrie beneficiarele proiectului cu un plan de afaceri.
Beneficii pentru grupul tinta :
- Premierea celor mai bune 5 planuri de afaceri si acordarea unui premiu de 10.000.lei (inclusiv impozitul de 16%) unui numar de 5 beneficiare.
- Calificarea unui numar de 800 femei in diferite ocupatii (frizer, manichiurist, pedichiurist si babysitter, lucrator social, ingrijitor batrani la domiciliu, florar-decorator).
- Cresterea calitatii vietii unui numar de 1000 de persoane.
- Aproximativ 1200 de femei vor fi informate cu privire la oportunitatile de calificare pe care le au prin proiect si la sansele pentru participarea activa pe piata muncii a femeilor.
- Consultanta pentru elaborarea si implementarea planurilor de afaceri dezvoltate in cadrul cursurilor de Dezvoltare a competentelor antreprenoriale.
Proiectul este implementat de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Secor 6 in parteneriat cu: – Asociatia Four Change,
– SC Centrul de Consultanta si Studii Europene SRL,
– Fundatia de Sprijin Comunitar Bacau,
– Fundatia Crucea Alb Galbena,
– SC Green Team Actual SRL,
Contact: Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Secor 6,
Str. Cernisoara nr.38-40, sector 6,
Bucuresti, cod: 061019
Tel.: 021 745 72 37
Fax: 021 745 62 29
E-mail: sspp_ong_6@yahoo.com
[responsive-menu RM="inner-page-menu"]
Adresa: Str. Cernisoara
nr.38-40, sector 6, Bucuresti, cod: 061019
Toate drepturile sunt rezervate 2015
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe operationale cofinantate de Uniunea Europeana va invitam
sa vizitati www.fonduri-ue.ro
Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei