O noua echipa de servicii de ingrijire la domiciliu se va infiinta in comuna Corbasca, Judetul Bacau din randul beneficiarelor proiectului EVA – Evolutie Valoare Antreprenoriat pentru femei pe piata muncii

hearder-fara-grid_eva

30 ianuarie 2015


Incepand cu sfarsitul lunii noiembrie Fundatia de Sprijin Comunitar Bacau a extins programul de ingrijire la domiciliu pentru varstnici si in comuna Corbasca. O echipa mixta formata din trei ingrijitoare la domiciliu si un lucrator social, in colaborare cu medicul comunal, va fi alaturi de batranii din trei sate ale comunei, oferindu-le gratuit servicii de igiena personala si a locuintei, curatenie, prepararea hranei, dar si servicii de ingrijire medicala in functie de nevoile specifice.

Toate cele patru femei angajate in echipa din Corbasca sunt proaspete absolvente ale cursurilor de calificare din cadrul proiectului „EVA – Evolutie Valoare Antreprenoriat pentru femei pe piata muncii”. Ele au sustinut cu succes examenul de absolvire a cursurilor de calificare la inceputul lunii noiembrie si au fost angajate in mai putin de o luna de la absolvirea acestora.

Elena R. este una dintre acestea. Are 53 de ani si locuieste chiar in satul Corbasca. Pana la intrarea in programul Eva nu a avut nici un loc de munca stabil, deoarece avea doar 10 clase si nici o calificare profesionala. ”Munceam cu ziua sau pentru perioade scurte ca si muncitor necalificat mai ales in domeniul agricol. Mergeam cu ziua la oamenii mai instariti sau la unele firme din zona noastra. Intotdeauna mi-am dorit sa am locul meu de unde sa obtin un salariu sigur, indiferent cat de mic ar fi. Nici nu va dati seama cat sunt de fericita ca am reusit sa urmez acest curs de calificare si sa-mi gasesc asa de repede un loc de munca!” ne spune viitoarea membra a echipei FSC.

Cursurile au fost organizate in cadrul proiectului „EVA – Evolutie Valoare Antreprenoriat pentru femei pe piata muncii”, co-finanţat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeste in oameni si implementat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Secor 6 in parteneriat cu Asociaţia Four Change, SC Centrul de Consultanţă şi Studii Europene SRL, Fundaţia de Sprijin Comunitar Bacău, Fundaţia Crucea Alb Galbena, SC Green Team Actual SRL.

Pentru mai multe informatii persoanele interesate ne pot contacta la nr. 0728.028.082, persoana de contact Ionut Chirita, Coordonator regional comunicare si relatii publice.

macheta-presa-6_Bacau

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *[responsive-menu RM="inner-page-menu"]
1048
Contact

Adresa: Str. Cernisoara
nr.38-40, sector 6, Bucuresti, cod: 061019

Detalii contact:
Tel: 021 745 72 37
Fax: 021 745 62 29
Email: office@evanetwork.ro
Toate drepturile sunt rezervate 2015
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe operationale cofinantate de Uniunea Europeana va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. „Investeste in oameni!”